De meest gestelde vragen:

 

Wat houdt Iriszorg in?

IrisZorg in het kort

IrisZorg is een organisatie voor verslavingsbehandeling en maatschappelijke opvang. Bij IrisZorg kan iedereen rekenen op professionele hulpverlening via beproefde programma’s voor preventie, zorg, opvang, behandeling, begeleiding en reclassering. Samen met cliënten werken we aan praktische oplossingen en nieuwe perspectieven.

Kerntaken
Mensen met problemen door gebruik van drugs, alcohol en gokken kunnen voor behandeling terecht bij één van onze (poli)klinieken. Mensen die (tijdelijk) thuisloos zijn, vinden bij ons onderdak bij diverse voorzieningen zoals dag- en nachtopvang, crisisopvang en (begeleid) wonen. Ook familie, vrienden en andere belangstellenden kunnen bij ons aankloppen voor informatie en advies.

IrisZorg is tevens een erkende organisatie voor verslavingsreclassering voor het arrondissementen Arnhem en Zutphen. Wie als gevolg van gebruik van alcohol, drugs of gokken met politie in aanraking komt, wordt voor reclasseringshulp naar IrisZorg verwezen.

IrisZorg zet zich ook in om verslaving te voorkomen met preventieactiviteiten, zoals voorlichting op scholen, aan ouders en jongeren op straat.

Daarnaast heeft IrisZorg een belangrijke advies- en consultatiefunctie. We adviseren regelmatig overheidsinstanties, instellingen en bedrijven. Ook andere beroepsbeoefenaren in de somatische en geestelijke gezondheidszorg raadplegen ons vaak, bijvoorbeeld over het signaleren en bespreekbaar maken van verslavingsproblemen.

In het hele werkgebied werkt IrisZorg nauw samen met andere zorgaanbieders, maatschappelijke instellingen en overheidsinstanties om zoveel mogelijk zorg op maat te kunnen bieden.

Iris
Eén van de betekenissen van ‘Iris’ is bergkristal. De eigenschappen van het bergkristal zoals transparantie en veelzijdigheid verbeelden de visie van Iriszorg: elke cliënt is uniek en heeft recht op de zorg en aandacht die bij hem of haar past.

De organisatie
Iriszorg heeft ongeveer 1200 medewerkers in dienst, variërend van maatschappelijk werkers, hulpverleners sociale verslavingszorg en artsen tot activiteitenbegeleiders en psychologen. Maar ook psychiaters, (psychiatrisch) verpleegkundigen en sociotherapeuten. Andere medewerkers zetten zich in voor de ondersteunende afdelingen, zoals facilitaire medewerkers, personeelsadviseurs, receptionisten, enz.

Onze vestigingen vindt u op meer dan 70 locaties, verdeeld over een groot gedeelte van Gelderland, een deel van Overijssel en de Flevopolder. Ons hoofdkantoor is in Arnhem.

De combinatie van verslavingszorg en maatschappelijke opvang is tot dusver uniek in Nederland. Maar in de praktijk blijkt dat deze combinatie goed past. In de verslavingszorg en maatschappelijke opvang zijn veel vergelijkbare problemen. Juist daarom vormt de combinatie een waardevolle keten voor behandeling en rehabilitatie. Voor cliënten die soms jarenlang in de maatschappelijke opvang verblijven kan verslavingsbehandeling een nieuwe toekomst betekenen. Voor mensen die na veel moeite hun verslaving onder controle hebben, kunnen de woonzorg en dagbesteding die IrisZorg in huis heeft, een echte nieuwe start in het leven mogelijk maken.

Perspectief
Met dit totaalpakket aan maatschappelijke opvang en verslavingszorg biedt IrisZorg perspectief aan cliënten, professionals, medewerkers, financiers en samenleving.

 

Wat houdt Tactus verslavingszorg in?

Tactus Verslavingszorg is specialist op het terrein van de verslavingszorg. We bieden hulp aan mensen die in de problemen komen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken en/of eten.
Tactus Verslavingszorg is actief in Oost-Nederland en Flevoland en heeft 40 locaties.

Aanbod van Tactus

Tactus heeft vele mogelijkheden voor behandeling en begeleiding. U kunt zowel kortdurende als langdurende behandeling en begeleiding krijgen. Meestal zult u gewoon thuis wonen en voor de gesprekken of bijeenkomsten naar één van onze locaties komen.
Tactus biedt onder andere:

Bij alcoholproblemen kunnen wij u ook van dienst zijn via een gratis online-behandeling via de website www.alcoholdebaas.nl.

Een beschrijving van bovenstaand en meer zorgaanbod kunt u vinden in de cliëntenbrochure